در طی تحقیقاتی که در سال ۱۹۵۰ بر روی تغذیه اسکیموها صورت گرفت، محققان متوجه شدند با وجود استفاده اسکیموها از غذاهای دریایی و شکارهای پرچرب، هیچگونه علایمی از تجمع پلاکت و گرفتگی رگ وجود ندارد و همچنین چربی خون آنها در حد نرمال است. در آن مقطع پی به وجود امگا ۳ بردند و برای اولین بار شناخته شد.
بدن انسان برای بقا نیاز به انواع مواد تغذیهای دارد که اسیدهای چرب و پروتئین هم از جمله این مواد بسیار ضروری هستند، زیرا بدن قادر به تولید اسیدهای چرب نمیباشد و باید از طریق تغذیه آنها را تامین کند. اسیدهای چرب از دو بخش اشباع شده و غیر اشباع تشکیل شده است، امگا ۳ از نوع اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری است، امگا ۳ بوسیله انواع مواد خوراکی و مکملها باید تامین گردد.
ساختمان سلول از یک غشای سلولی تشکیل شده است. وظیفه این غشا رد و بدل کردن مواد مغذی به داخل و خارج نمودن مواد زاید به خارج از سلول است، این غشا سلولی از چربی تشکیل شده است و باید دارای کیفیت سیالیت و انعطاف باشد، برای حفظ یکپارچگی و پایداری این غشا لزوم به استفاده از روغنهای اشباع شده و غیر اشباع شده میباشد. در نتیجه اسیدهای چرب امگا ۳ در سلامت ساختار غشا سلولی نقش حیاتی را دارند. در مجموع انواع چربیها برای بهبود عملکرد اجزای سلولی، متابولیسم عمومیبدن، عملکرد ایمنی و هورمونی، و در سنتز بسیاری مولکولها نقش دارند، زیرا ۶۰ درصد مغز از چربی تشکیل یافته و عملکرد صحیح مغز و سلولهای عصبی به اسیدهای چرب وابسته بوده و امگا ۳ از اجزای اصلی ساختمان مغز، بافتهای عصبی و شبکیه چشم میباشد. منابع غذایی مانند جانداران آبزی و دیگر جانداران دریایی از جمله خزه و جلبک و گیاهانی نظیر خرفه و دانههای روغنی سرشار از امگا ۳ هستند.
فواید امگا ۳:
منبع: مثبت مگ